Székhely:
9938 Szatta,
Fő u. 17.
Levelezési cím:
1145 Budapest,
Thököly út 114/a. I.em.4.
tel: (70) 326 5830
e-mail: tff@tff.hu
adószám: 18174762-1-18


  

KEHOP-5.4.1-16-2016-00744 számú projekt

A projektben segítséget kapnak a lakosoknak az energiahatékonysági beruházásokhoz az egyéni energiafogyasztás mértékére és összetételére vonatkozó felméréssel, az alkalmazható megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos ismeretek átadásával, illetve tájékoztatást kapnak a tűzifa hatékony és fenntartható felhasználásáról. 

Tevékenységek a projektben:

 1. Szemléletformáló sátor helyi fesztiválon és falunapon
  Interaktív sátor a nagyrákosi Völgyhídi Vásáron és a szattai Kemence Napon.
 2. Interaktív foglalkozás felnőtteknek és gyerekeknek
  Foglalkozások a Hétrétország fesztivál nagyrákosi nyitott portáján.
 3. Honlap aloldal készítése és működtetése
  Szatta település honlapján aloldal kialakítására kerül sor, a projekt eseményein túl interaktív tanácsadó modul kerül kialakításra.
 4. Interaktív energetikai tanösvény
  Nagyrákos és Szatta között, az Őrség 3 kerékpárút mentén egy 4 km-es energetikai tanösvény kialakítása (energiahatékony építkezés, fa mint megújuló energia, napkollektoros gyümölcsaszaló, napelemes világítási rendszer témában)

 

 1. Szemléletformáló sátor helyi fesztiválon és falunapon
 2. Interaktív foglalkozás felnőtteknek és gyerekeknek - Bemutató a Németh Istvánné portáján

A Németh család egy olyan gazdaságot alakított ki, ahol tudatosan egymásra épülve szervezik a mindennapi munka különböző tevékenységeit. Ehhez felhasználják a paraszti gazdaságok évszázados tudását és a mai kor ismereteit is. Az istállóban tehenet tartanak, a lefejt tejet sajtüzemükben dolgozzák fel saját háztartásuk részére és eladásra. Az állatokat a földjeiken termelt takarmánnyal és a réten kaszált szénával etetik. A keletkezett trágyát a szántókon hasznosítják, ahol kukoricát, krumplit, gabonát termesztenek. A kertben termett gyümölcsöket és az erdőben szedett gombát aszalással tartósítják. Napelemmel működtetik házuk elektromos eszközeit, de emellett figyelembe vették a tájolási és egyéb természet adta lehetőségeket, energiatudatosan alakították ki az épületek környezetét.

A több órás foglalkozáson a résztvevők végigjárhatták az egész gazdaságot, a különböző helyszíneken megismerkedhettek az ott folyó tevékenységekkel, némelyiket ki is próbálhatták. Megismerhették az alapanyagok előállítását és megkóstolhatták elkészített élelmiszereket, ételeket. A gyermekeket foglalkoztató asztal várta a kertben, a felnőttek és a fiatalok totót tölthettek ki a bemutató során elhangzott ismeretekkel kapcsolatban. 

 

 1. Honlap aloldal készítése és működtetése
 2. Interaktív energetikai tanösvény

Támogatóink