Székhely:
9938 Szatta,
Fő u. 17.
Levelezési cím:
1145 Budapest,
Thököly út 114/a. I.em.4.
tel: (70) 326 5830
e-mail: tff@tff.hu
adószám: 18174762-1-18


  

Kapitány Ákos

"Vegyészmérnök, közgazdász. A kilencvenes években különböző környezetvédő mozgalmakban és diákszervezetekben tevékenykedett. Tapasztalatait az Egyesült Államokban, egy civil szervezeti munkatársaknak szóló képzésen is gyarapította. Később az üzleti szektorban vállalt munkát és a megalakuló TFF keretein belül vezet civil szervezeteknél tréningeket, főleg stratégiai tervezés és projekt management témakörben. Az Ökobank program vezetője, 2011. novembere óta a TFF elnöke."

Horváth Kinga

Tanító, tréner, tanácsadó. A TFF alapítója, társelnöke és főállású alkalmazottja. Civil tevékenységeit a 80'-as években a Bokor Bázisközösségben kezdte, később saját élményű csoportokban is volt csoportvezető. A 90'-es években az Alba Kör Zöld Csoportjában környezetvédelmi akciókat szervezett. 1998-tól dolgozik trénerként. Fő területe a csapatépítés, önismeret, személyes kommunikáció és szervezetfejlesztés. Specialitása az örömtréning, amely önfejlesztő, lelki ellenálló-képességet erősítő módszer. Három gyermek édesanyja.

Perneczky László

1992 óta aktív a civil és nonprofit szektorban. Lelkiismereti katonaságmegtagadóként az Alba Kör nevű békeszervezet aktivistája és ügyvezetője volt. Az Alternatív Hálóban emberi jogi témákkal foglalkozott, majd bő húsz éve már zöld szervezetekben dolgozik. A Regionális Környezetvédelmi Központ, a Hulladék Munkaszövetség (HuMuSz), az Ökopolisz Alapítvány és a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért programvezetőjeként tucatnyi hazai és nemzetközi projektben vett részt évről évre. Végzettségét tekintve újságíró és környezetvédelmi-környezetgazdálkodási szakember, 1995 óta aktív tréner, elsősorban szervezetfejlesztési, menedzsment és szektorközi témákkal foglalkozik.

Ponicsán Péter Ponicsán Péter Ponicsán Péter

"Környezetgazdálkodási agrármérnöki-, mérnöktanári-, majd Közgazdász szakmérnök kiegészítő szakirányú diploma megszerzését követően a Magyar Természetvédők Szövetségénél programvezetőként, majd tagcsoport koordinátorként dolgoztam. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságán Európai Uniós támogatásból megvalósuló nagyberuházások projektmenedzsereként több nagyprojekt tervezésében, lebonyolításában vettem részt. Ezt követően Önkormányzatoknál helyezkedtem el pályázatíróként. Projektmenedzsment és pályázatírás tréningeket tartok."

Farkas István

A kémiai tudományok doktora, közösségfejlesztő, a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) ügyvezető elnöke. 20 éves civil és több, mint 10 éves tréneri tapasztalattal rendelkezik. A kilencvenes években számos civil szervezetben tevékenykedett (pl.Bokor Bázisközösség, Alba Kör), majd a környezetvédő mozgalomban kötött ki. Különböző budapesti szervezeteknél dolgozott, 2000 óta az MTVSZ munkatársa. Szakterülete a fenntartható fejlődés, társadalmi részvétel elősegítése, érdekérvényesítés, szervezetfejlesztés, hálózatépítés, pályázatírás és projektmenedzsment. Három gyermek édesapja. Hobbija a bibliai rögtönzéses színjátszás.

Szendrei Andrea

Tanár, népművelő, közösségfejlesztő, szociálpolitikus végzettségekkel a civil szektorban dolgozik csaknem harminc éve. Vidékfejlesztés és fenntarthatóság témában egy évtizedig vitt projektfeladatokat. Tapasztalatait elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében szerezte. Jelenleg Budapesten él és farm-pedagógiai területen aktív. Az elfogadáshoz, kapcsolódáshoz vezető utakat keresve talált rá a playback színházra (improvizációs közösségi színház), tagja egy playback társulatnak.

Művelődési és felnőttoktatási menedzser (Pécsi Tudományegyetem - 2001), Nonprofit menedzser (ÁTK, Budapest 1999), tréner, szervezetfejlesztő. Az Ormánság Alapítvány és más civil szervezetek önkéntes segítő munkatársa 1995 óta. Több civil szervezettel dolgozott hosszútávú átfogó szervezetfejlesztő programokban 1998-2002 között (ÁSZ program). Hét évig dolgozott a középfokú közoktatásban, melynek során önállóan menedzselte a mezőgazdasági szakközépiskola alapítványát valamint forrásteremtéssel, pályázatírással, projektmenedzsmenttel, rendezvényszervezéssel , felnőttoktatással foglalkozott. Két évet dolgozott Skóciában, ahol programszervezés és terápiás fejlesztő foglalkozások biztosítása volt a feladata idős, demens betegek részére. Magyarországra hazatérve öt évig tanyasi önellátó gazdálkodást folytatott családjával. Egy gyermek édesanyja. Fő területei: általános szervezetfejlesztés, stratégiai és projekttervezés, facilitálás, forrásteremtés, pályázatírás, projektmenedzsment, változásmenedzsment, csapatépítés, fenntartható fejlődés elveihez igazodó önellátó gazdálkodás; a minőségi, helyi, magyar élelmiszer népszerűsítése, támogatása, kapcsolatépítés a termelők és a tudatos vásárlók között.

Támogatóink