Székhely:
9938 Szatta,
Fő u. 17.
Levelezési cím:
1145 Budapest,
Thököly út 114/a. I.em.4.
tel: (70) 326 5830
e-mail: tff@tff.hu
adószám: 18174762-1-18


  

Ökobank projekt

A program célja egy etikus bank létrehozása Magyarországon. Két külföldi tanulmányutat szerveztünk, konferenciát tartottunk 63 fő résztvevővel – civilek, bankszakemberek, egyetemi szakértők részvételével. Folytattuk a műhelymunkát, a koncepció fejlesztését. Egy kampányt szerveztünk, amelyben csatlakozókat gyűjtöttünk az elképzeléshez, előkészítve az Ökobank 2012-es tényleges indítását. A csatlakozó civil szervezetek etikai bizottságot hoznak létre. Egy bankkal tárgyalunk, hogy a 2012-ben indulhasson egy etikus bankfiók. 40 oldalas füzetet készítettünk „Lakossági pénzügyekről zöld szemmel" és juttatunk el civilekhez és érdeklődőkhöz.A projekt részeként egy társasjátékot adtunk ki, „Gazdálkodj Felelősen" címmel és 250 civil szervezethez és iskolához juttatjuk el ingyen.

Támogatók: EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus és az ÖKOTÁRS Alapítvány, Nemzeti Civil Alap, TRUST Alap

„Profi Nonprofitok" szervezetfejlesztési program

A Profi Nonprofitok projekt civil szervezetek kapacitásfejlesztését tűzte ki célul a TAMOP támogatásával. A TFF részt vett a projekt szakmai előkészítésében, a technikai előkészítésben, illetve a NIOK Alapítvány egyik szakmai partnereként a projekt lebonyolításában is részt vettünk. A projekt keretében mi 18 szervezettel kezdtünk fejlesztői munkát, a fejlesztési folyamatok 4-10 naposak voltak.

Támogató: TAMOP

„Jövőkereső" jelentés segítése

A Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanács egy fenntarthatósági jelentést készített hazánk társadalmi-gazdasági-környezeti helyzetéről, amely a Jövőkereső címet kapta. Szervezetünk szerepet kapott a kutatásban, a jelentés háttéranyagainak szakmai koordinációjában, illetve két képzést szervezett a jelentés jövőbeli előadói számára.

Rendszerfunkció kutatás vállalatoknál

A rendszerfunkció kutatás alkalmazza a legújabb tudásszociológiai, rendszerelméleti, kvalitatív elemzési technikákat, amelyekkel láthatóvá válik, az egyébként láthatatlan szociális, tudati, szervezeti rendszerműködés. Évente 9-10 szervezetnél végezünk kutatás-fejlesztési programot.

Civil képzések

Két képzést szerveztünk civil szervezeteknek, összesen 40 főnek. A téma az önkéntesség fejlesztése és a pályázatírás, projekt menedzsment volt.