Székhely:
9938 Szatta,
Fő u. 17.
Levelezési cím:
1145 Budapest,
Thököly út 114/a. I.em.4.
tel: (70) 326 5830
e-mail: tff@tff.hu
adószám: 18174762-1-18


  

Civil érdekérvényesítés segítése

Az Ökotárs Alapítvány támogatásával egyesületünk helyi civil szervezeteknek érdekérvényesítési képzést tartott és mentorálással segített. Készítettünk egy érdekérvényesítési útmutatót, négy városban (Nyíregyházán, Debrecenben, Túrkevén és Szombathelyen) 54 civil aktivistát képeztünk a témában, és 10 szervezet kampányát segítettük tanácsokkal. A kampányok eredményeként a helyi szervezetek sikereket értek el, többek között, hogy ne zárják be a civileknek közösségi teret biztosító művelődési házat, a gyepmesteri telep megváltoztatta szemléletét az altatás kérdésében, egy civil szervezet megőrizhette irodáját és egy helyi szervezet több támogatást kapott a fesztiválja megrendezéséhez.


Ökobank- Ökotakarék
A TFF együttműködési szerződést kötött a Pátria Takarékszövetkezettel 2012. február 28-án, melynek eredményeképpen elérhetővé  váltak azok az ÖkoTakarék védjeggyel fémjelzett banki betéti és hiteltermékek, melyek a pénzügyi haszon mellett a környezeti és társadalmi hasznot is figyelembe veszik.
Az újszerű, felelős, etikus banki termékek egy együttműködés keretében valósultak meg. A pénzügyi termékek kibocsátója partnerünk, a Pátria Takarékszövetkezet.
A szükséges átláthatóságot, és a hitelkihelyezések ellenőrzését a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért egyesület által szervezett, az érintett területek képviselőiből álló külső Monitoring Bizottság biztosítja.
A hitelkihelyezéseknél etikai szűrőket alkalmazunk: bizonyos káros tevékenységek kizárása (negatív szűrők) a bank teljes hitelezési tevékenységéből, és kedvezményes feltételek azon területek számára, amelyek a gazdasági haszon mellett komoly környezeti/társadalmi értéket teremtenek (pozitív szűrők).
A betételhelyezők visszajelzést is kapnak, hogy az Ökotakarék betétben elhelyezett pénzük milyen területeket finanszíroz.
Az ÖkoTakarék termékekről az alábbi linken tájékozódhat bővebben: