Székhely:
9938 Szatta,
Fő u. 17.
Levelezési cím:
1145 Budapest,
Thököly út 114/a. I.em.4.
tel: (70) 326 5830
e-mail: tff@tff.hu
adószám: 18174762-1-18


  

Egyesületünk, Szatta településsel együtt, csatlakozott az Éghajlatvédelmi Szövetség kampányához, amelynek során 2015-ben is elültettük az Év fáját, amit az Országos Erdészeti Egyesület közönségszavazással választ ki minden évben. Így 2015. március 20-án kocsányos tölgyet ültettünk a szattai parkba, ezzel jelezve, hogy számunkra is fontos felhívni a figyelmet az éghajlatváltozás elleni fellépésre.

Mik is azok a világfák?

A Világfák kezdeményezés emblémája hun életfa motívum felhasználásával készült. Minden növényi ábrázolás közül az életfa, más néven a világfa a legösszetettebb és legegyetemesebb jelentésű. Utal életre és halálra, az örök fejlődésre és növekedésre, a folytonos megújulásra. A világfa a magyar népmesék világképében az 'út', amelyen a mesehős az égbe vagy az alvilágba jut.

A világfa a hagyományainkkal köt össze bennünket. Ennek a hagyománynak a jövőbe vezetése, gyökereztetése volt az alapgondolat, mikor ezt a címet választotta a Szövetség a kampánynak.

Ugyan a kis facsemeték elültetése nem oldja meg az éghajlatváltozás problémáját, de ezek a kis szimbolikus lépések kifejezik azt, hogy a helyi közösségek felismerik a jelenségeit, és fontosnak tartják, hogy valódi lépések szülessenek a megoldására.

További információ