Székhely:
9938 Szatta,
Fő u. 17.
Levelezési cím:
1145 Budapest,
Thököly út 114/a. I.em.4.
tel: (70) 326 5830
e-mail: tff@tff.hu
adószám: 18174762-1-18


  

A projektben a helyi lakosságnak bemutatjuk a természetvédelem és az éghajlatvédelem szükségességét, valamint a kapcsolatát a helyi gazdaság fejlesztésével, a helyi boldogulás elősegítésével.

A projekt keretében négy helyi vásáron szemléletformáló sátrat működtetünk, helyi termék versenyt hirdetünk, iskolásokkal nem-formális oktatási tevékenységet végzünk és egy szakmai tanulmányutat szervezünk az őrségbeli önkormányzatok, civilek számára.

 

Tevékenységek:

1. Természetvédelmi szemléletformálás fesztiválokon

A vásárok, ahol megjelenünk: Őrségi Vásár (Őriszentpéter, 2015. június 27-28.), Nemzetközi Fazekas Vásár (Magyarszombatfa, július 11-12.), Völgyhídi Vásár (Nagyrákos, július 18-19.), Orsolya napi Vásár (Kőszeg, október 24-25

A nagyrákosi vásár alkalmával egy őrségi szintű helyi termék versenyt rendezünk.


2. Iskolai szemléletformálás

Az őriszentpéteri iskolában és művelődési házban szemléletformáló programokat szervezünk nem-formális oktatás keretében. Az 5 iskolai foglalkozáson az életmódjuk elemzésén keresztül ismertetjük meg a tanulókkal, hogy a viselkedésünk hat a környezetre, a természeti értékekre, az éghajlatra s ezáltal hogyan befolyásoljuk a mindennapjainkat. A foglalkozásokon kézzel foghatóvá tesszük a tanulók számára, hogy van lehetőség a változtatásra, illetve hogyan hathatunk a már elindult negatív folyamatokra.


3. Tanulmányút önkormányzatoknak

Két őrségi település, Nagyrákos és Szatta, már csatlakozott az Éghajlatvédelmi Szövetséghez. A helyi tevékenységeket segíti, hogy egy szakmai tanulmányutat szervezünk Répceszemerére, megnézni a településen megvalósított éghajlatvédelmi beruházásokat.

A projektet a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatja.