Székhely:
9938 Szatta,
Fő u. 17.
Levelezési cím:
1145 Budapest,
Thököly út 114/a. I.em.4.
tel: (70) 326 5830
e-mail: tff@tff.hu
adószám: 18174762-1-18


  

A projektben célunk a szemléletformálás, hogy az érdeklődők, a lakosság megértse a természetvédelem szükségességét, kapcsolatát a helyi gazdaság fejlesztésével, a helyi boldogulás elősegítésével. A projekt keretében négy helyi vásáron szemléletformáló sátrat működtetünk, helyi termék versenyt hirdetünk meg. Kiállítást szervezünk természetvédelmi foglalkozásokkal egybekötve felnőtteknek, gyerekeknek. Valamint 3 szakmai kirándulást szervezünk Natura 2000 területekre szakvezetéssel.

Tevékenységek:

Természeti értékekkel és helyi gazdasággal kapcsolatos szemléletformálás Vas megyei vásárokon
A vásárok, ahol szemléletformáló sátrunkat megtalálják: Őrségi Vásár (Őriszentpéter, 2016. június 24-26.), Nemzetközi Fazekas Vásár (Magyarszombatfa, július 8-10.), Völgyhídi Vásár (Nagyrákos, július 15-17.), Orsolya napi Vásár (Kőszeg, október 22-23.).

Kiállítás a természetvédelemről Őriszentpéteren
Az őriszentpéteri Művelődési Házban egy hétre kiállítjuk a Magyar Természetvédők Szövetsége „Nature Keepers” tablósorát, amely az európai természetvédők küzdelmét mutatja be. A megnyitó után foglalkozást tartunk a helyi iskolásoknak a természeti értékekről illetve természetfotózáson vehetnek részt az érdeklődők.

Szakmai kirándulások a Vas megyei természeti értékek megismerésére
A helyi emberek természethez való viszonyát pozitívan alakítják a szakmai kirándulások. Három kirándulást szervezünk Natura 2000 területekre, ahol szakvezetéssel történik a terület bemutatása:

  1.  Vasi hegyhát és a Sárvíz-patak élőhelyeinek bemutatása
  2. Körmend és környéke helyi természeti értékeinek bemutatása, a Rábavölgy egyes szakaszának bejárása
  3. Szlovén-magyar határmenti régió bemutatása: a hagyományos réthasználat bemutatása, kapcsolódóan a természeti értékek megtartása és a vidék fenntartható fejlődése szempontjából.

A projektet a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatja.